Saturday, April 9, 2016

Jenjalan Fraser's Hill

Assalamualaikum anak anak ibu. Sihat x masa tgh bc entry ibu kali ni? ;) Kali ni ibu nak story pasal cuti cuti kita kat Fraser's Hill on 2 April baru baru ni. It was the 1st time for all of us. Ibu ngan ayah pun x penah sampai lagi sebelum ni. Hehe. So tinjau tinjau blog org lain bc pasal experience dorang pg sana. Rupa nyer dulu dulu jalan nak naik ke atas ada 1 jek & kecik. So ada turn utk naik & turun. Tapi now dah ada 2 jalan. Nak naik & turun jalan nyer lain lain.

Yang ni jalan nak naik

Yg ni pulak jalan turun. Ni kat bwh dah
Haha. Nak jgk fefeeling model tepi jalan :P
Dalam 20 minit camtu sampai lah kat atas. Jalan dia mmg drift x hengat. Huu. Masuk jek pintu gerbang tuh trs nmpk bangunan kiri kanan ala ala English gtu. Kat tengah tengah ada menara jam yg pemes tu.




Jalan xde la jem nak naik atas ni. Before nak naik atas make sure isi minyak penuh penuh ye. Kat atas xde petrol pam. Tp if lupa nk withdraw dun worry. Kt atas ada ATM Maybank kt Shahzan.

Tempat makan ok. Sedap. Lupa dah nama kedai tuh. Macam food court dkt ngan menara jam tuh. Ada jgk tmpt mkn lain. Atas ckt dr masjid.

Kat sini kitorang stay kat Shahzan Hotel. 2 hari 1 malam jek. Bilik kira selesa lah utk ktrg 4 beranak. Bilik xde ekon ye. Kipas pun xde. Haha. Tp tido malam,adoiiii. Sejuk nyer. Abam yg x penah selimut selama ni pn boleh berselubung.





Mangon pagi terus bekpes dulu. Makanan kt Shahzan ni xde la bnyk pilihan sgt. Boleh la nk buat isi perut. 



Pas check out hotel ktrg pg the paddock. Nak nek kuda. Abam tu memula mcm nak naik tp ble kuda dah dok dpn mata tkt pulak. Haha. Last last ibu naik ngan baby jela. Apa la abam tu. Tak macho tau tkt kuda. Ekekek~






Tempat ni sesuai sgt if nk rehat rehat. Sunyi & sejuk. Tp if dtg nk suping suping mcm kt Cameron xyah dtg lah. Hehe. Rs nyer ada sungai kt atas ni tp xde la nk explore sgt tmpt cm2 sbb bwk dua budak kecik tu kan. Hehe. Lagi pun dtg cni mmg purposely nk rest jek. So xde bejalan sgt pn. Just lepak lepak duduk tepi jalan. Xpe next time dtg dorang dah besar leh la pg. Bekelah wat BBQ sonok nyer.

Dah smpai bawah, lapar pulak. So singgah cyber makan kat Serai, our peberet tmpt makan pas gaji masuk. Haha. Budak budak ni ske sgt makan creamy ciken spageti dia. Ayah pulak ske Serai platter. Ibu? Makan mana mana makanan yg x setel. If sume setel, xyah makan. Tu ckt tips utk kuwus yer ibu ibu & mommy mommy. Kah kah kah.

Haha. Picture screenshot from IG ibu jek sbb dlm phone dah delete.


Tu dia anak dara ibu umur setahun dua bulan. Besar dah dia ye. Sekarang tgh kemaruk dgn kasut. Pantang nampak kasut sume dia nak pakai. Nnt awak dah besar awak tgk la blk gmbr awak kt cni ye.


Next destination cuti cuti kita ke Cameron Highlands plak. Nanti ibu update ok! ;)

No comments: