Tuesday, April 12, 2016

Cuti Cuti Cameron Highland

Salam anak anak ibu. This time ibu nak share picture kita kat Cameron pulak. Hehe. Bejalan sakan korang ye 2 weeks ni. Kat cni ktrg stay kat Copthorne Hotel. 2 days 1 night. Sama mcm pg Fraser's Hill last week, this time pn pg purposely nk rest. Plus dah bnyk kali dtg cni so tempat tempat yg best bnyk dah pg. Tp utk cik bunga Chempaka,ni 1st la ye smpai. Abam, 2nd time.




Hari sabtu check in hotel. Xde pg mana mana pn. Sampai pn dah ptg. Jem x hengat. Just kuar mlm tu makan kt area hotel jek. Kedai nasi ayam special kata nyer. Ok la. Sedap. Tp service out. Huhu. Pastu kuar pg KEA Farm bli strawberry ngan coklat nak mencecah di tgh mlm kt hotel. Hehe.


Bangun pagi esk nyer trs pg bekpes. Sume mangon lambat. Pakat x mandi pg bekpes. Ayah jek mandi. Ekekek. Menu bekpes ok. Banyak pilihan kat Copthorne ni. Beza noww ngan Shahzan ri tu. Haha.




Ni dua dua muka tgu ayah p amek makanan. Hehe. 



Sume jadi model x mandi pagi. Kah kah kah.

Dah setel bekpes & snap picture ckt, naik atas sambung tdoooooooooooo. Krohh krohhh sume. Dah nama pun kata dtg nk rest kan. Maklum la kt keyel kan panas. Korea sangatttt. Hahaha! Da nak check out baru terhegeh hegeh nak bersiap & kemas kemas barang. Kah kah kah.





Pas check out gigeh meredah jem sbb nak pg withdraw punyer pasal. Tak bajet pulak cenggini teruk. Padan muka x withdraw siap siap. Pastu patah balik nak pg Cameron Lavender. Redah lagi jem. Huu.














Settle snap snap picture kat Cameron Lavander, gigeh pulak pegi Ladang BOH Sungei Palas. Seb bek jem dah clear ckt. Da nak koi 4pm kot. If lmbt ckt dah x leh msk sbb ladang tuh last blh msk koi 430pm. Tapi sedey sbb xleh nk suping teh sbb nyer kedai da totop. Sob sob. So bli teh kt tmpt lain jek.









Haaa.. ni picture bawah ni penuh ngan gmbr abam & ayah. Tah apa 2 beranak ni buat. Penuh enpon ibu ngan muka dorang. Full memory enpon tau. Haha! 









Dok kat ladang lepak lepak minum smpai lewat ptg. X sedar diri nak alek umah kan. Before alek tuh singgah KEA Farm jap bli barang ckt. Cikit pn x cikit sgt lah ayah tuh memborong jagung & ubi. Hehe. 






Haaaa. Tu dia yg kunun nyer bli brg cikit tuh kan. Hahaha. Sambal strawberry tu 1st time tgk. Xtau apa rasa sbb x mkn pn lagi. BOH ice tea peach tu pn 1st time try. Sedap! Rugi pulak x bli banyak kan. Haha. Lain kali naik Cameron ibu nak borong teh jek. Wink ;)

No comments: