Tuesday, February 5, 2013

Set Bersalin

Ok. Now na survey set besalin plak. Da search kt tenet product utk besalin. Manyak gle tp ta tau na pilih yg mn 1. Ada yg ta penah dgr lgsg nm product nyer. Yg bese dgr nonaroguy, sendayu tinggi & mustika ratu. Yg nama tanamera, amway, salindah, bla bla bla tuh bawu jek tau sbb dok search psl set besalin neh. Tapi last last member ckp psl product shaklee. Dia ckp member dia ada pakai. Ley produce susu manyak. Before this i mmg ta pnh dgr lgsg psl product ni. Yela, 1st time peknen kan. Huhu.

So dok cr la psl shaklee neh. Baca testimoni mommy mommy pon kebanyakan nyer ok. Mmg susu mewah. Ada jgk yg ckp x bnyk susu tp bilangan nyer ckt jela yg ckp gtew. Yela, myb bdn dia lain kot kan. After da survey tuh i ingt na amek set yg kt bwh neh.


Set besalin dia ada :

- Vitalea
- B-complex
- Vita-c
- Zink
- ESP
- Ostematrix

My sis ada member yg jual shaklee ni. So tnya kat member dia la psl set set ni. If x, mmg ta tau la na amek yg mn. Sbb set utk bepantang pnyer manyak. Thanx kak Haslizan ssb bg info tuh. Siap bg harga skali. Senang. Sape sape yg becadang na pkai shaklee ni ley la jenguk jenguk blog akak ni ye. Pastuh dlm sebulan pas besalin nnt na tambah Alfalfa plak. Yg tu pn utk manyak kan susu. Sama mcm ESP. Cme nyer ESP ley amek awal awal akak tu ckp.

I tnya akak tu lg, ada org ckp shaklee neh kurang kan sembelit ms pantang. Uish, penting tuh. Gle if sembelit ms pantang. Mau terbukak alek jahitan tuh org ckp. Akak tu kata yg bantu kurang kan sembelit yg ostematrix. Tu yg na amek bnd tu skali. Tamau amek risiko lah kne sembelit nnt. Mau nyer nanges guleng guleng kan.

Untuk set besalin ni ada yg full set ngan yg trial punyer. Untuk full set akak tu kata ley thn dlm 2-4 bulan. Maybe tgk bp bnyk kte amek sehari kot kan. Kalau utk trial tuh plak utk 40 hari. Hurm, yg ni jela konpius nyer. Na amek yg full set or yg trial punyer jek dlu.

Bagi i, yg kurang nyer product ni dia xde la barut ngan mende tempek tempek kt dahi tuh. Tp barut xde la problem sgt bg i sbb buley amek yg akak i pnyer dlu jek nnt. Ngee~

No comments: