Friday, September 3, 2010

kenapa Allah temukan kita dengan org yg salah?

**buat mereka yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.
1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.
Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.


Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

8 comments:

mira said...

betul 2 wawa..kdg2 kye akan jmp org yg slh dlu sblm jmp org yg btl2 utk diri kita..
mira harap wawa tabah ok? :)

wawa(",)toink2 said...

thnx dear..

ikhwanurone said...

wa...sabar... baru aku tau ape kes sebonebye..
ermm....

wawa(",)toink2 said...

apa yg ko tau 2..

Anonymous said...

kecoh rr, x abis2 lagi ker frustrated ni..? U all semua kena terima kenyataan, for me benda ni very comman and natural. susah nak explain kepada jiwa2 yang menderita dan kacau. One day korang akan tau yang ape korang lalui ni memang just kenangan utk disia2 kan. Wake up... Korang banyak nak tempuh lagi depan korang ni..jgan terlalu selesa, selagi korang belum selesai tugas..hilang nafas...selagi tu segala ape jua bentuk kebahagiaan belom tentu terjamin, so bersiap sedia, hadapi dengan senyuman... peace.

wawa(",)toink2 said...

erk,kata org kecoh..cam dia je yg kecoh..ttb cm nk mrh2..adoi~ kenangan utk disia-siakan..?? apakah itu..terlalu selesa..?? sp yg selesa..?? i..?? haha..nmpk sgt ta bnyk tau psl i..anwy,thnx 4 da komen

Qasim said...

bagus la artikel ni,tibe2 tersentak bace benda ni....

wawa(",)toink2 said...

=)