Monday, September 27, 2010

Snorkeling Experience~ it was my 1st time..!

yup..b4 dis i ta pnh snorkeling..kuno gle kn..?? huhu..tp smlm i berkesempatan pg snorkeling at pangkor island..best..! mle2 cam ta weti..selam2 air laut msk idong..actually kne benafas gne mulut..2 yg msk air dlm hidung..haha..

kt jetty b4 nek feri ke pangkor island

try lg..ta puas aty neh..sbb nk sgt tgk ikan2 yg santek dlm laut 2 dekat2..kali ni nafas gne mulut tp air msk mulut plak..sbb ta geget tiub utk snorkeling 2 n x msk dlm mulut btl2..adeh~ masen..try lg, lme2 bawu weti nk snorkeling..haha..puas aty..

haa..ni resort tmpt i dok kt sn..anjungan resort n spa..santek kn..dis 1 malay pnyer tau..

smbl snorkeling i kasi roti utk ikan 2 nk bg ikan dtg dkt..besh nyerrr...! ikan 2 ada yg geget2 tgn i sbb nk amek woti dlm tgn..geli plak..hahaha..tp shukerrr...! cantek sgt ikan dlm 2..tetb tingat muve piranha..ngeriiii plak..ahaha~ tp syg nyer sbb x dpt amek pic ms tgh snorkel..sbb ta bwk camera..nk bwk tkt hlg plak ms cbok snorkeling..tp xpe la,pengalaman 2 yg penting..huhu..

haa..hornbill ni kn ada atas pokok ms ptg i nk pg snorkeling..bnyk tau..bkn owang bela tp mmg tiap2 ptg brg ni dtg..n org2 kt sn bg mkn..best kn..

next island yg nk pg holiday,urmm..mn yeh..huhu..nnt nk snorkeling agy lah..shukerr...! nk jd kn 1 of my hobby..wink~

sayu je da nak alek kl..sob2~ ble la ada peluang nk dtg kt cni agy..(T_T)
Love..wawa

Friday, September 24, 2010

they call me "cekgu"..=D

pengalaman yg sgt besh handle dak kicik smlm..mcm2 perangai..bnyk mulut..ada je bnd nk tnya n nk cte..;) smpai xtau nk dgr soklan yg mn 1 sbb sume tnya serentak..smpai ada yg ckp,"tgu la..saya nk tnya cekgu ni dlu"..haha..shuweettt sgt dowank neh..

i punyer grup,grup ikan...so i n all kid from my grup pkai topi ikan..=) sume kids ada 25 org..ramai kn..i ta pnh handle kids seramai ni b4 dis..plg rmai pon 3 org je..my anak buah..

i bwk dorang pusing2 dlm zoo..bawu je smpai kt tmpt gajah,dowank asyik tnya mn buaya..padahal jauh lg perjalanan nk ke tmpt buaya..haha..ada pulak sowang kid neh,dia ckp kt i.."cekgu,sy nk tgk ketam"..adeh~ dlm manyak2 haiwan kt zoo ni,np la ketam jd pilihan..i pon blur,ad ke ta ketam kt zoo neh..seb bek kwn kid 2 jwb,"ketam kt laut la"..then i ckp,"aah,ketam kt laut..nnt kte pg tgk ye"..jwpn apakah itu..dush~

ini la dia i punyer "anak ikan"..& i as "akak ikan"..haha..

jalan jalan dan jalan,dah nk abes jurney dlm zoo..tp tmpt penguin ta pg agy..benti rehat..dak2 neh asyik tnya ble nk tgk penguin..i ckp la,"kte tgu kwn2 yg ln dlu,nnt kte pg tgk ramai2 ok!"..then 1 kid tnya,"cekgu,kol bp kte nk pg tgk"..hui,sp tnya cm2..haha..i ckp la,"kol 3 nnt kte pg ye"..dia tnya lg,"skrg kol bp cekgu"..i jwb,"skrg pkl 1"..kwn dia balas,"hui,lme lg nk pkl 3"..i wonder,dak umur 6 thn da pndai bc jam yeh..i dlu2 tah darjah bp bawu tau bc jam..haha..dlu ble mak i tnya jam kol bp, i akan ckp,"jarum pendek kt nombor 3,jarum panjang kt nombor 12"..secara bijak nyer adalah pukul 3..haha..kurang cerdek btoi la i dlu..kah3~ =p

tgh rest tgu yg len dtg,sj2 dok ngan dowang sembang2..mcm2 soklan kuar..n ada 1 kid neh tnya kt i.."cekgu,cekgu n cekgu yg lain(means i punyer colleague) baik ta?"..of crse la i ckp baek kn..haha..then dia tnya agy,"cekgu,cekgu sk lawa-lawa ke?"..i jwb,"msti la..knp tnya cm2"..then dia balas,"xde la..cekgu dah lawa"..wahaha~ shayer shuker itu bodak..!! hahaha...org kata, org kata la kn,bkn i kata..haha..org kata,budak2 x menipu..hahahahahaha..wawa perasan sudey..suda la wa..dush~

tp mmg best handle dowang..pengalaman yg best sgt..thnx to education department coz bg dis priceless opportunity kt i..=)

p/s: 1 je pic yg i sempat snap gne my phone..yg ln ada kt camera edu..so afta i dpt dat pic,then i will upload here ok..just wanna share..=)

Wednesday, September 22, 2010

OMG..! its tomorrow..!

gosh..! cm mn ni..still runsing pk psl event esok..if bwk adult xpe jgk..sng..just talk n talk n talk..da problem is,esk i kne handle 25 kids..6 years old..OMG..! how aaa..?? im not gud in dis..adoi~ knp ttb ramai sgt dak kicik msk zoo esk..300..! but gud 4 zoo la..hahaha..masyukkkk~ :D

2 hari education dept wat training 4 us,officer to be a gud tour guide 4 all budak2 kicik ni..semlm n hari ni..n esk is da day..buleh ke i wat neh..2 things yg wat i risau..1st,risau i runsing ble downg jerit2 excited tgk haiwan..if 5 org jerit,ok lg..byg kn 25 kids yg jerit2..adoi~ 2nd,i xtau how 2 get their attention..yela,dak kicik kn..mn nk dgr ap kte ckp..nnt i ckp sengsowang je..ngeri je..hahah~

kids...waaahhh..haha~ =D

serius, i mmg ta pndai nk handle kids yg ramai..if wat interactive at zoo,ble ada dak skola ramai2 dtg serbu,i mintak tlg my staff yg handle..i runsing ble dak2 neh tolak2 nk pgg snake yg i bwk..haha..jht nyer diri ku ini..sunggoh tidak berdedikasi kn..sowy~

how ed doing dis..huhu..tlg i esk ye ed..

hope i can do my best esk..and all da best 4 my colleague oso..(yg bkn from education department la kn..haha..yg mmg from edu,dowang da bese..bkn cm kitowank from zoology dept neh..huhu..)

Sunday, September 19, 2010

mari men masak2..wink~

biar la org kutuk, tp mmg i akui yg i mmg ta pandai msk memasak..so sebagai inisiatif,cr resepi kt tenet or bli buku msk2 kt mph..tp xde la smpai i ta pnh msk lgsg..b4 dis ada jgk try2 msk ikan msk 3 rasa n sambal ikan keli..curi resepi from my mom..ehehe~

esok cte lg..so tgh baring2 dpt ilham nk msk memasak..resepi percubaan utk esok, daging msk merah & sambal goreng kentang..tp bkn resepi sendiri..resepi tgk kt bk..ekekek~ :D



thnx 2 my bucukness coz bli kan dis yummy book 4 me..(atau pon utk kepentingan dia actually..yela,i msk, dia yg mkn kn.. =p)

entah apa la jd ngan masakan i esk..haha..kepada org yg bakal mkn masakan i 2 esk, if ta sdp pon wat2 jela sdp ye..abes kn..if x, xmo msk da len kali..hahaha..

*p/s:thnx oso to my bucukness coz bli kn brg2 utk i msk esk..cian dia alek keje lmbt,kne anta plak brg2 2 kt umah i..luv u dear..xxx

Love..wawa

Tuesday, September 14, 2010

move on..?? yes,i will..satisfied??

dlu aku rs kenangan 2 berharga n x perlu dilupakan..tp if kte je yg thinking dat way but others try 2 forget,wat for aku still nk ingt kenangan 2..rs mcm aku yg beria nk jg hubungan yg dah lme terjalin tp dia mcm nk tnk..if ni yg u nk,fine..i will get rid all da memories from my mind..

myb skrg dia dah sng,dah ada semua nya yg dia nk,so aku dah x pntg mcm dlu lg..its ok..x ksh lah..hope dia happy right now..trs kn lah dgn perangai u 2 yg menyakitkan ht org lain..pas ni sk aty u la nk wat post ap pon kt fb u 2..i tkn tau dah..so i tkn skt aty..if u nk letak sume kesalahan 2 kt i pon,sk aty u lah..i dah pnt skt aty..




sory kepada sesapa yg skt aty with dis pic..my bad..

now is da time to move on..mcm yg dia pnh ckp..fine,i will..

Love..wawa

Thursday, September 9, 2010

selamat hari raya semua!

sunyi nyer kat cni..sume da alek kg beraya..sedey plak tetiba..sob2~ tingen nyer nk mkn ketupat palas n wendang..hope esk tyme keje ad la yg bek aty dtg derma ketupat n wendang..huhu..

apa aktiviti esk pas keje yeh..nk pg beraya kt ane..kengkawan sume alek kg..adoi~


kepada semua yg mengenali diri sy,selamat ary raya diucapkan..mohon maaf zahir dan batin..halal kan makan dan minum..

mintak ampun kepada mereka yg sy terumpat or dgn sengaja mengumpat..manusia ta penah lekang dr salah dan silap..semoga dipanjang kan umur utk bertemu lagi dgn ramadan akan dtg..insyaallah~ salam lebaran semua..!

p/s:tgh dok type post neh,kuar plak takbir raya kt tv..waaaa...!! nk alek kg...!!

Monday, September 6, 2010

Just dont

Trying to forget...but actually no need
Because dats ur priceless memory

video

Never be sad for what is over
Just be glad it was once yours
Then,u will smile again..

Love..wawa

Friday, September 3, 2010

Buat insan bernama lelaki


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nakhodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihati ku dengan hikmah,
Sungguh hati ku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau cuba meluruskan ku, kerana aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkan ku begitu saja, kerana akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Niscaya, kau akan menemukan ku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..

Love..wawa

kenapa Allah temukan kita dengan org yg salah?

**buat mereka yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.
1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.
Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.


Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..