Thursday, August 26, 2010

kesabaran tercabar akhirnya~

entah kuasa apa yg tiba2 dtg dlm hati aku kali ni utk aku post dis thing..mungkin sbb aku da ta thn apa org len pk psl aku..slama ni aku dian kan diri..aku senyap..pura2 x tau apa yg berlaku..apa org len ckp psl aku..tp kesabaran aku ad bts nyer..mlm td kemarahan aku kt dia meluap-luap..

kt facebook dia,bkn men..post sume mcm frust..aku ada laki lain..padahal ms 2 aku ngan dia terumbang ambing..mcm dah x kapel..dats y aku ambil langkah rapat ngan laki len..bkn aku sj2 nk men kayu 3 blkg dia..sbb ms 2 aku rs ktrg mmg xde pape hubungan pon..

n plg menyakitkan aku, kwn2 dia just terima sume yg dia ckp..nmpk aku yg slh sbb kt fb aku ada pic aku ngan laki len..tp ms 2,aku dah baik ke ngan by..?? blm kn?? n ada diorang tnya aku apa yg jd sebenar nya..ada diorang dgr luahan dr pihak aku..?? XDE..!!

buat pertama kali nya aku letak pic dia dlm blog ni..mungkin lps ni pic2 yg seangkatan dengan pic ni "hilang"

knp aku mcm 2..?? ada tnya by aku 2 ap dia wat kt aku dlu..?? siapa yg mle kn sume ni..aku atau dia?? aku x pnh ckp kt org len psl dia..psl bnd yg dia wat smpai aku jd teruk cm ni..dlu ms ngan dia, aku msg ngan laki len sj2 pon xde lgsg tau x..tp pas ap dia wat kt aku,ak dah bosan jd setia..!!

dia da makin melampau..! U R TOO MUCH BY..!! mcm slh sume kt bahu wawa..wawa nk tnya by, sp yg mle kn sume ni..?? sp yg lyn pmpn len..?? sp yg slalu mungkir janji..?? sp yg msg %%$$&&## ngan pmpn lain..?? sp yg men kayu 3 pas 3 thn kapel..?? wawa ke by..?? wawa ke..??? kte slalu gdh sbb benda yg sm..benda ap by..?? PEREMPUAN...!! berulang2..!!

buku yg dia hadiah kan kt aku..aku tulis setiap hari apa aku rs kt dia..aku rs sia2 ap aku wat..

post dia kat fb,kunun tgu decision aku..pilih dia or laki 2..but after da decision have been made,dia still wat hal ngan pmpn len..APA NI...??!! logik atau tidak,br knl sorg pmpn kt fb,then dah ajak bkk pose sm..dia ingt aku xtau..ak sj pancing dia soh dtg tmpt aku pd hari yg dia akan bkk pose ngan pmpn 2..utk pengetahuan semua,tmpt keje dia sgt dkt dgn umah aku..tp ble aku mntk dia dtg,dia ckp x sempat..dia ada bkk pose RAMAI2 ngan kwn..

ok,aku pancing lg..ak ckp aku pg tmpt keje dia lah if cm2..den,kte blh pg bkk pose sm2 ngan mmber dia..tau ap dia ckp?? dia kt,"by bwk mtr..n by rs wawa x perlu ikut"..jawapan apakah itu..dia mle dingin..

then aku ckp,"xpe,wawa x ksh nek mtr..bkn nyer x pnh nek mtr.." apa dia jwb?? dia kt dia dorang da buking tmpt mkn so aku xblh ikut..if dia btl2 syg aku,rs nya dia akan wat cm2 x..?? melainkan sebenarnya dia nk pg bkk pose ngan pmpn..kn..??

last2 dia ckp smbl mrh2 dia dh cancel bkk pose ngan mmber dia..n dia akan dtg bkk pose ngan aku..aku nk kn kebenaran..btl dia bkk pose ngn mmber rmai2 or ngan pmpn 2..so aku soh jgk dia bwk aku..dia mle mrh2 n dia ckp "NO!!" ap mksd nya 2..?? if dia nk jernihkan keadaan,dia septt nya yakin kan aku yg dia mmg bkk pose rmai2..n bwk aku kt sn kn..?? tp ap dia wat..??

ble aku desak,dia ckp dia dah cancel..n dia ckp "fine,if nk pg jgk,esk by bwk..tp ad org or x by x jamin sbb by dah cancel"..logik x..?? if bkk pose rmai2,if dia je yg x dt dtg,logik ke seluruh event bkk pose yg kunun nya dah di booking 2 pon x jd..?? x logik kn..?? so korang pk la sndri..TERUTAMANYA KAWAN2 DIA YG SOKONG DIA SGT N SALAH KAN AKU..

i love him damn much..WAS..smpai i wat ni n letak kt myspace dlu (dlu b4 ad fb slalu lyn myspace)..tp skrg,org ni yg burukkan aku..how come??

SORY 2 TELL ALL BOUT THIS HERE..BUT U R TOO MUCH..!! selama ni wawa diam,tnk buruk kn by..tp by yg mle buruk kn wawa kt fb by kan..??? im sick of all dis shit...!!

kepada kwn2 dia yg sokong dia sgt tanpa amek tau apa kata dr pihak sy,terima kaseh sy ucap kan..chow~

16 comments:

mira said...

wawa.lps i bc ni br i tau knp u skt sampai u jd mcm ni..i nk mntk maaf sgt wawa sbb pk u bkn2..mmg klau tgk kt fb wan nmpk mcm wawa yg slh..n i slh sorg yg pk bkn2 psl u wawa..really sory..i rs teruk sgt ni sbb i tak tnya u sendiri..wawa,i mntk maaf sgt2..;(

wawa(",)toink2 said...

xpe dear..its ok..;) u x slh pon..
mmg sp2 yg bc post kt fb dia mmg pk yg i sorg slh..
i diam je b4 dis..tnk buruk kn dia..
tnk bkk cte buruk yg dia wat..
tp dia yg mle kan..buruk kn i kt fb..
sume org bc mira..
u tau ap i rs..i dah x thn..
ni je jln yg i nmpk utk btl kn ap yg x btl..

Anonymous said...

wawa ape yg awk alami same gan ape yg rai alami...actually if lelaki dah wat mcm tu kat kite,x nak bwk kite jupe kwn2 die...means die ade agenda yg lain lah tu...saba yer wawa.allah maha kuasa akn tunjukkan kebenarannya.insyaallah.

wawa(",)toink2 said...

wawa pn xtau la rai..knp dia x abes2 nk skt kn aty wawa..dr dlu lg rai..wawa sbr..smpai la dia buruk kn wawa kt fb dia rai..mcm slh wawa sorg..org len x nmpk ap dia pnh wat kt wawa smpai wawa jd cmni..komen2 sume mcm sokong dia..kunun dia la yg bek rai..dia la yg dipermainkan..tah la rai..

hanam said...

dah lama ak dgr2 cte ko nih..
sbb dh lame xbca post blog ko..
tba2 ari ni sgt open.

sabarla wawa..

human is like a fire. dun get too close if you can't stand the heat.

wawa(",)toink2 said...

ri ni sgt open sbb da xthn dia buruk kn aku nam..
nmpk sume slh aku..slh dia,x plak dia nk cte kn..
tp bese la..mn de org nk ngaku slh kn..

Anonymous said...

sabar yea wawa..mgkin jodoh ko ngan orang laen..
tggal je la klu dpt laki mcm 2..klu ko kawen pown xkan bahagia klu dia msih lg maen kayu tiga...ko jgk yg akan merana..igt pilih llaki yg betul2 akan wat ko bhagia..

Anonymous said...

wawa byk kn bersabar ye..mmg nmpk sgt dia mcm nk slh kan wawa sorang..i pn ada jgk bc kt fb dia..mcm2 kwn dia komen..if i kt tmpt wawa,i pn akan mrh..or mungkin lg trk..wawa sbr ok? nk bahagia mmg tempuh sedih dlu..

wawa(",)toink2 said...

hurm..wawa just berserah jela..

gRiJeNeLiA... said...

wawa jgn duk bersedih lg...he's not worth it...mmg sah dia cheat ko...just forget him n start a new life...love u

wawa(",)toink2 said...

entah la grija..kdg2 rs mmg dia ptt wat i cm2 sbb i pnh wat jht kt dia..ms i wat jht dlu,dia yg tnk lps kn i..tp ble i dah blk pd dia,dia wat i cm ni plak..i xtau ap dia nk actly..

i wat jht pn bkn ske2 grija..tp sbb i dah x thn ngan dia yg x abes2 nk skt kn aty i..tp ble i dah bg peluang lg kt dia,cmni plak dia wat..

Anonymous said...

mmmmm...

Nadia said...

wa! tamo sedey2 okeh syg! syg ko. meh group hugs with grija. wa, u must do something. ta boley biar dia pijak ko mcmni selalu. satu soalan, kalau ko pendam macam ni selalu, bila na bahagia? kite da lalui bnda ni wa. ada hikmah kenape boley jadi cmni. sabar yeh! tamo sedey2 lagi tau. :)

wawa(",)toink2 said...

nadia:bkn x pnh cbe dya,tp x blh..aty ni ckp dia syg kte agy..kte pnh cb ngan laki len..smpai kt fb dia ckp mcm2 kt kte n laki 2..mcm sume slh kte n laki 2..dya,kte da luka kan ht laki 2 sbb kte x blh lpe dia..dia baek sgt..tp kte rs cm ad harapan lg nk pulih kn hub ktrg dlu dya..entah la..kte cb..

ikhwanurone said...

waa.....sabar wa....
cr lah yg lebih mnyayangi wa..
k... ~_^

Anonymous said...

dont love a man so much unless he already your husband...that what happend to girl nowdays