Saturday, October 10, 2009

Begining of new journey

Da lme aku ta lyn blog neh.. now aku da pon melangkah 1 step forward ke alam pekerjaan.. 29hb sept ari 2 aku dftar msk GEMS kt Peransang Templer Golf Club kt rwg.. knp alu ad kt cni eh..?? knp ak ikot prog ni ye..?? ssb2 nya adalah seperti yg disenaraikan di bwh.. hoho..=p

1. Sbb dpt elaun – main reason..ekekek~
2. Sbb mls nk jwb “soklan2 cepumas” dr org yg dtg if aku ad kt umah..
Contoh2 soalan yg pemes:
- Wat ap skrg..??
- X keje agy ke..ank **** dah keje dah pas grad dlu (mesti ke banding kn ak ngan ank dia)
- Umur bp..tanak kawen agy..?? (dush~ soklan yg plg mls aku nk jwb)
da ad yg punya ke..? mkck ***** ad ank laki sorg.. keje bgs.. kamu x bekenan ke (alahai mkck, skrg zmn pilih psngn sndri la.. jgn la nk kenen2 kn aku ngn ank mkck 2, ank mkck ni..aiyark~)
3. Sbb mls nk menghadapi mata2 yg memandang dg pnoh musykil ke arah aku bli nmpk aku dok sesj kt umah
4. Sbb tnk menyemak kn pemandangan umah aku dgn kehadiran aku..hoho..
5. Sbb nk pnoh kn senarai member yg x pnoh2 agy..heh..
6. Sbb nk tmbh pengalaman
7. Sbb mmber aku ckp if msk prog ni, sng dpt keje.. ( mmg ni tujuan aku..nk kije maa)

Sepnjg aku kt GEMS ni, ok la.. Cuma nya dia bnyk tekan kn psl bisnes uh.. aku neh mn la tau lgsg psl bines misnes neh.. blur gle aku.. if psl bedah2 katak, bedah2 tikus ke, aku tau uh.. tp lyn jela.. bisnes pon bisnes le.. dr dok sesaja kt umah kn.. dok cni dpt gak duit.. hoho.. mkn pon free.. heh.. Ha, bwh neh ad ckt pic ak kt club golf ni.. cntk gak r..



Kpd mereka2 yg ad tau mn2 keje kosong, sila2 lah melaporkan nya kpd shaye ye.. kerjasama anda amatlah shaye hargai.. ekekek~

4 comments:

SaiF HaQieM said...

tetap nak posing kat pool...tx da tempat lain ke???huhuhu

wawa(",)toink2 said...

Lalala~ ad owang ta ps aty uh..
ekekek~ =p

Anonymous said...

waa..ad swimmg pul..best2..

-mira

wawa(",)toink2 said...

ehehe~ besh tp ta pnh mndi agy kt pul..
ta sempat..hoho..
meh2, join..weee..=D