Monday, October 26, 2009

LIVERPUL MENANG DUDE..!!

Liverpool 2-0 Manchester United

Liverpool closed the gap on the Barclays Premier League title contenders with a win over the champions.

Liverpool produced a magnificent performance to halt their worst run of defeats in the last 22 years.

Fernando Torres scored the first before substitute David Ngog added the second in stoppage-time.

In the frantic final minutes, Manchester United had Nemanja Vidic sent off, with Liverpool having Javier Mascherano also red-carded.

Yossi Benayoun of Liverpool goes past the challenge of Michael Carrick of Manchester United

P/S : ada owang 2 kt if LIVERPUL mng nk kac aku mcD..Lalala~

Saturday, October 17, 2009

Sudoku Addict

ni bk sudoku CEO ak yg aku rembat.. x plg2 agy.. haha..

ni la hobi aku yg terbawu sjk aku kt PTGC neh.. SUDOKU.. diperkenal kn oleh CEO company aku.. tiap2 ari aku tgk dia asik bwk 1 buku neh.. mle2 tgk, amende la yg CEO ak ni men.. petak2, nombor2.. 1st tyme uh tgk.. ta pnh tau plak amende bnda alah 2..

pas dah tau nk men cane, tiap2 ari aku melayan bnda alah 2.. dah addict.. if ta men, dok teringat je.. dah mcm gila bayang.. wahaha~ tyme pg b4 bekpes men dlu, pas lunch men jgk, tyme mlm b4 tdo pon lyn sudoku dlu.. aku rembat CEO ak nyer bk sudoku 2.. x plg2 pn agy.. wat ghete plak.. kah3~

tp bgs gak men sudoku neh.. kne memerah otak nk pk.. sesapa yg x cb agy, cb2 la ye.. nnt leh kte addict sesama.. hoho..

ni la yg 1st aku wat.. huhu.. aku koyak from bk CEO aku.. wahaha~

Tuesday, October 13, 2009

Jiwa Kusut

bapak bengang gle.. mmg ta leh nk handle.. sp ta bengang if dah janji tp cancel last min.. pas2 nk cancel bkn nk kol, jst anta msg je.. 1 msg je plak 2.. pas2 ble kte ta reply sbb mrh, wat bdh plak.. berapi smpai kpla ari 2.. eeee...!

ta kesah la if ta dpt kuar pn kn.. kte phm la.. tp nya ckp la awal2.. if ta dpt ckp awal2 pn, kol la kac tau.. ni x, jst msg.. yg tmbh skt aty 2, 1 je msg yg dia kac.. kac pn 2 jam b4 nk kuar.. mn x pns.. pas2 xde plak inisiatif nk pujuk tyme ptg 2 ke, mlm 2 ke, kn.. pg esk nya pn x jgk.. mlm esk nya, dah lwt mlm bawu hegeh2 nk mntk mf.. pas2 ble kte mrh sbb ta ps aty, dia mrh kte alek.. pehal laks kn.. mmg r kusut gle..hantu btoi la..

moral of da story, if da jnji, jgn nk mungkir plak.. if ad hal ln, kol.. jgn sng2 jst anta msg je.. pas2 wat bdh.. ssh btl nk handle laki zaman skrg.. mmg kusut.. so x pyh pk psl laki.. sng hati.. dush~

Saturday, October 10, 2009

Begining of new journey

Da lme aku ta lyn blog neh.. now aku da pon melangkah 1 step forward ke alam pekerjaan.. 29hb sept ari 2 aku dftar msk GEMS kt Peransang Templer Golf Club kt rwg.. knp alu ad kt cni eh..?? knp ak ikot prog ni ye..?? ssb2 nya adalah seperti yg disenaraikan di bwh.. hoho..=p

1. Sbb dpt elaun – main reason..ekekek~
2. Sbb mls nk jwb “soklan2 cepumas” dr org yg dtg if aku ad kt umah..
Contoh2 soalan yg pemes:
- Wat ap skrg..??
- X keje agy ke..ank **** dah keje dah pas grad dlu (mesti ke banding kn ak ngan ank dia)
- Umur bp..tanak kawen agy..?? (dush~ soklan yg plg mls aku nk jwb)
da ad yg punya ke..? mkck ***** ad ank laki sorg.. keje bgs.. kamu x bekenan ke (alahai mkck, skrg zmn pilih psngn sndri la.. jgn la nk kenen2 kn aku ngn ank mkck 2, ank mkck ni..aiyark~)
3. Sbb mls nk menghadapi mata2 yg memandang dg pnoh musykil ke arah aku bli nmpk aku dok sesj kt umah
4. Sbb tnk menyemak kn pemandangan umah aku dgn kehadiran aku..hoho..
5. Sbb nk pnoh kn senarai member yg x pnoh2 agy..heh..
6. Sbb nk tmbh pengalaman
7. Sbb mmber aku ckp if msk prog ni, sng dpt keje.. ( mmg ni tujuan aku..nk kije maa)

Sepnjg aku kt GEMS ni, ok la.. Cuma nya dia bnyk tekan kn psl bisnes uh.. aku neh mn la tau lgsg psl bines misnes neh.. blur gle aku.. if psl bedah2 katak, bedah2 tikus ke, aku tau uh.. tp lyn jela.. bisnes pon bisnes le.. dr dok sesaja kt umah kn.. dok cni dpt gak duit.. hoho.. mkn pon free.. heh.. Ha, bwh neh ad ckt pic ak kt club golf ni.. cntk gak r..



Kpd mereka2 yg ad tau mn2 keje kosong, sila2 lah melaporkan nya kpd shaye ye.. kerjasama anda amatlah shaye hargai.. ekekek~