Friday, June 26, 2009

weee...aku da nk alek..!!

waaa..... da lme gle aku ta alek umah du... last aku blk ms chnse new year dlu.. pergh! bp lme da 2 ye.. bapak gle windu kt mak aku.. windu kt umah aku.. windu kt kg aku.. windu kt rum aku.. windu kt spongebob aku yg mak aku x kac aku angkot bwk ukm.. windu kt katel mak aku.. uiks~ pelik.. apsal katel mak lak wa..?? bkn katel ko..?? sbb nyer, aku tdo ngan mak aku.. katel aku 2 wat perhiasan je kt rum aku 2.. hahaha.. n yg plg penting windu remote control tv............................!!!!! o0oo yeah..! haha..

nnt blk umah, aku mmg ta lyn la tenet2 ni sume.. phone aku pon aku campak tah mn.. so sesapa msg 2, sowy la if lmbt reply.. sbb nyer tyme mlm b4 tdo bawu aku cek phone.. hehehehe.. yela, tyme siang aku bz tau.. bz kacau mak aku.. pas2 kacau adik aku pas dia alek keje.. so, ble dowang tdo tyme mlm bawu la aku free.. tyme 2 bawu la aku leh cek phone.. hahahaha…! =p lagi 1, hanya num celcom yg akan dipasang.. sbb nyer kt umah aku line maxis ta bp nk ada..

hoh, ni dia antara senarai mknn yg aku nk mkn ble aku blk 28hb nnt..mak aku msk..tedap wo0oo..

1. Laksa

2. Sup + begedel

3. Ikan keli bakar (yg ni aku yg bakar..mak aku wat ayo asam nyer..pergh! lele)

4. Ikan tilapia msk 3 wase

5. Dadih sepesel mak aku

6. Agar2 pandan

7. Cendol sepesel ada pulut

8. Pecal pucuk paku (ni je tumbuh-tumbuhan yg aku mkn)

9. Sagu merah (mkn ms pns2..tedap wo0oo..moncong2 mulut tiup)

10. Bubur nasi (dr kecik aku pgl bnda ni kanji..dok ukm bawu aku tau nm nyer bbr ns)

mak aku ckp rambutan da berbuah.. dlm bln 7 nnt msk.. so nnt alek umah, aku nk panjat pokok moktan.. dok atas 2 nyotnyet2 smbil mkn moktan.. weeeeeeeeeee……!! Aku jd tarzan..o0oooo o0ooo oo0oo…!! (bc dgn nada jeritan tarzan) Hahahaha…;p selamat tinggal ukm..!! aku da nk alek perak.. jumpa lg bulan 8 nnt ms konvo..

sj je nk tayang tiket bas aku nk alek kg..weeeeeee........=D hahaha..

Thursday, June 25, 2009

nape laki bele janggut

Orang tua2 slalu ckp, "hang ni..dah besaq panjang, dah berjanggut bermisai segala pon perangai mcm budak2.. dok layan pokemon..bla..bla..bla" Selalunya kalu diorg ni ckp cam ni bermaksud si insan yg bernama lelaki ni patut kena lebih matang dan matured..bukan asik nak berlagak macho je, tapi perangai hampeh..

Bagi sesetengah lelaki, janggut and misai ni dah mcm lambang kemegahan dan kemachoan la konsepnyer. Bila ada janggut skit, ada misai skit konon terserlah la kelakiannya tu.. kata org la.. Sebabnya, tak semua laki ada pertumbuhan janggut dan misai ni.. Ada jugak aku tgk yg tumbuh mcm segan2 jer.. jarang2 n tak sekata.. so lebih elok tak der dari ada tapi bley bilang ngan jari je berapa kerat kan.. hehe :P

Kdg2 2 ble tgk laki berjanggut bemisai segala neh, rs cm runsing pon ad.. rimas.. skali pndang cm perogol bersiri.. 2x pndg cm laki hilang bini.. dah mcm rimba plak.. if nyamuk msk pon kdg2 leh sesat.. terpk gak, dowang neh ta rimas ke.. So kali ni aku nk kupas ckt psl np laki bele jgt.. tp sebelum 2, jum kite tinjau jenis2 janggot yg ade.. Hehe..




Jenis : Baru2 nk tumbuh

Jenis : Janggut kambeng

Jenis : Janggut Bulat (gabung ngn misai)

Jenis : Gorilla

Jadik, ni la dia jenis2 janggut yg aku dpt carik. Sbnr nye, byk lagik ar style2 die. Yg sampai nk temuntah ponh ade aku tgk. Kih3.. So, back to topic la an.. np laki bele janggot..?? apsal eh..?? if licin je kn ke kemas.. xde la geli tgk.. cam rimas pon ada.. tp dowang simpan gk.. knp..?? so, sbb nk tau sbb nyer, aku ad wat survey.. hahaha.. seget je wawa.. dush~ bwh ni merupakan alasan2 bagi responden2 aku..=p

responden pertama :

Sebab die, malas.. tu jek.. Maybe org pompuan x pnh rase ar camni sbb korg x rase ade bulu kt muke lg. Unless da mmg hormon kuarge korang ar an. Malas yg aku maksudkan ni adalah malas ntok mencukur misai2 dan janggut2 ni. Cube bayangkan sket, korang bgn pg 2 patu tgk janggut n misai da pnjg, korang amek shaver patu start la shave. Kalo malang, bedarah gak ar muke korang. Patu korang bgn pg lusenye, tgk2 janggut n misai ni da mule tumbuh sket2. Jadik, lagik baek kalo biar die tumbuh pnjg2. Kite ponh senang ati, x kaco die nk memanjang. Kan2? Hehehehe

responden kedua :

Die camni, pnh tak korang rase yg korang cun bile korang pke sesuatu? Sbgai contoh,

"Ishh, kalo aku pke tudung lilit ular ni, mesti org ckp aku lg comey ni"

"Kalo ikat wambot ekor kuda ni, ley lagik ayu ni"

Lebey kurang camtu ar. Korg rs jek yg korang cun n ayu bile wat camtu, tp kptsn menilai tu berade kt pihak yg melihat la an? Jadik, same gak la kt mereke2 yg bergelar lelaki berjanggut ni. Bile ade janggut ni, ade gak yg trase lebey macho, lebey maskulin dan sebagainye. Baru lg ensem dan sebagainye. Hehehe

responden ketiga :

Np bele jgt..?? ikot sunah nabi..
Ai, pendek aje jwpn responden ke 3 aku neh.. yeke 2 alasan nyer.. bab janggut kalu, nk ikut sunah nabi kn.. cb tanya yg wajib tgk.. ikt nabi ke x..hahaha..gedebek kne batang idong sndri kn..;p

Bagi aku la an, ada janggut, ada misai tapi tak pandai nak trim..tak pandai nak jaga pon masalah jugak. Lebih baik cukur licin je kan daripada tumbuh sampai dah macam hutan belantara.. btoi dak..??

Janggut n misai ni pulak ada yg mcm2 bentuk aku tgk.. Ada org suka simpan seciput je janggut kat bwh bibir utk nampak lebih manis kononnya.. Ada yg suka janggut kat bahagian dagu.. Ada pulak yg suka simpan janggut sampai jd jambang supaya terserlah imej maskulin diri tuh.. ada org tak suka janggut tapi suka simpan misai atau kumis (sama jerr..) Susah la nak klasifikasikan benda2 ni sbb setiap org ada minat berbeza. Sifat2 ni jugak subjektif dilihat dari pandangan mata perempuan.. Ada perempuan suka lelaki berjanggut dan bermisai, tapi ada juga tak suka.. geli katanya. huhuhu..
tp bg aku, tgk kesesuaian.. ad setengah laki 2, aku tgk cm ta sesuai aje ad janggut.. geli.. serabot pon ada.. tp ad setengah 2, nmpk manis plak if ada janggut.. sk je tengok.. hehe.. (ada la kn owang 2..hehe..hanya dia yg tau..weee...)

lelaki sendiri pon ada yang punya pendapat sedemikian.. Even dilahirkan sebagai lelaki yg otomatiknya punyai hormon yg boleh menggalakkan pertumbuhan janggut dan misai ni, masih juga ada segelintir yg kurang gemar memilikinya.. Ada yg lebih suka wajah tu bersih berseri tanpa janggut atau pon misai.. May be nak nampak cute or maintain comel kot.. (errk...lelaki + comel = weeee...!! =p) atau nak kelihatan lebih muda.. kononnya...

Psstt* ad org 2 ckp, dolu2 masa zaman sekolah, susah tul nak tumbuh misai atau janggut. Ikut tips kawan beli 'minyak born' and sapu kat dagu, and 'side burn' kononnya utk lebatkan janggut dan jambang.. keskeskes.. Tanya kat kedai gunting rambut mamak, diorg ckp tu genetik la bangang!!! (ni bkn ayat aku ye..aku x gne perkataan yg last 2..hoho)

Tuesday, June 23, 2009

Pelajar ditemui mati di kolej UKM

23/06/2009 3:01pm

KUALA LUMPUR 23 Jun — Seorang pelajar wanita ditemui mati berhampiran tempat meletak kereta di Kolej Kediaman Za’aba, Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi pagi ini.

Ketua Polis Daerah Kajang, ACP Shakarudin Che Mood berkata mangsa, Siti Farihan Mohd Hassan, 23, ditemui tertiarap oleh seorang tukang sapu kira-kira 7 pagi.

“Seorang tukang sapu yang kebetulan sedang membersihkan kawasan itu ternampak mayat Siti Farihan sebelum menghubungi polis.

“Siasatan awal polis mendapati terdapat kesan lebam pada muka Siti Farihan dipercayai akibat hentakan yang kuat. Dia dipercayai terjatuh dari beranda biliknya yang terletak di tingkat empat bangunan lima tingkat itu,” katanya ketika dihubungi Bernama.
Beliau berkata polis tidak menemui sebarang kesan geledah di bilik mangsa dan polis juga telah mengambil keterangan dari rakan sebilik Siti Farihan.

Mangsa yang berasal dari Kelantan ialah pelajar peringkat sarjana jurusan Sains Kimia. - Bernama

ANAK panah menunjukkan tempat Siti Farihan ditemui mati di Kolej Kediaman Pendeta Za'ba di UKM, Bangi

Sunday, June 21, 2009

selamat hari bapa, abah..

smpai sekarang aku still rs abah ada..(T_T)


ms ari2 penting cm ni la kte mula teringat cte2 lme kn.. sm gak ngan aku.. aku ms kecik2 tersangat la nakal.. mcm2 aku wat.. aku rs antara adik-beradik aku, aku kot plg bnyak skali "mkn" rotan abah aku.. haha.. dalam garang2 abah aku 2, dia actually seorang yg kelakar.. sk sgt wat lawak.. mrh 2 biasa la kn if kte wat slh.. banyak sgt rs nyer pengorbanan abah kt aku.. ble ingat2 blk, sebak plak rs..

tiap kali aku dpt tawaran mn2, abah merupakan org yg plg bz.. dia akan make sure sume bnd cukup.. dr segi sijil2 aku, salinan ic, surat beranak sume.. n aku anak dia yg plg bnyak "travel" tmpat bljr.. mle2 kt gerik, pas2 lenggong plak, pas2 aku kursus kt kelana jaya, pas2 stdy kat melaka plak.. n last skali kt bangi ni.. ukm.. tmpt jauh aje dr rumah aku kt perak 2.. cian abah drive jauh2 semata-mata utk aku..

raya tahun 2006, raya terakhir kami ditemani abah.. mcm biasa b4 pg smyg ry kami adik-beradik salam ngan mak n abah mintak ampun n mntk halal mkn minum.. abah suka sgt.. sbb beraya ngan cucu dia yg sulung.. aku plak ms 2 raya cam x ry sbb tkt nk exam.. 1st tyme exam ms stdy kat ukm.. skema la kn.. hahaha.. dah la x stdy agy.. bese la, stdy last minit..

abes cte ry, abah anta aku kt stesen bas kamunting.. aku alek ukm sbb nk exam.. ms 2 abah cam x larat.. abah soh aku bli roti n air.. sbb dia nk mkn ubat.. b4 nek bas aku salam, cium n peluk abah.. x sangka i2 kali terakhir aku blh wat cm 2 kat abah..

ptg 2 ms aku smpai ukm abah kol.. abah tnya dah smpai ke blm.. aku pelik.. x pnh abah kol tanya aku smpai or blm.. sbb slalu nyer 2 menjadi rutin mak aku.. perbualan yg singkat 2 merupakan perbualan terakhir aku ngan abah..

ari sabtu, aku msg mak.. tnya brg2 aku nnt pas abes sem nk ltk mn.. abah nk dtg ke.. tp mak x reply.. aku kol umah, xde org angkat.. aku trs kn stdy.. pg esk nya 2 akak kol, ckp dia odw alek umah.. kata nyer abah nk kne bedah.. ak terkejut.. xde ribut xde ap, ttb abah nk kne bedah.. aku pk positif.. nk sdp kn aty.. ok, bedah biasa je.. xde pape.. sbb if x, knp mak x kac tau aku kn..


tp aku pelik, angah n akak x abes2 msg aku soh aku stdy je.. ckp abah xde pape.. mlm nyer angah aku plak kol.. n ayat yg plg aku x blh lpe n tkn lpe smpai ble2.. angah ak ckp smbl nanges2, “kak cik, abah dah xde.. abah meninggal lps kne bdh td”.. ak trs letak phone.. ak kuar rum.. ak xtau nk ckp ap.. dlm ht aku ckp, “wawa, bangon.. ko tdo.. ko tgh mmpi”..

tp kenyataan ttp kenyataan.. uncle aku kol, ajk aku ikut dia blk… n ms 2 aku sedar, yg aku x mimpi.. aku ambik air smyg n aku bc yasin sementara tgu uncle dtg.. aku mcm x cy, baru 3 hari lps abah anta aku kt bus station.. n abah xde skt kuar msk sepital pon.. abah pg cm 2 je.. sp yg blh terima.. dlm kol 3 pg uncle dtg, n ktrg gerak blk perak..

sepanjang perjalanan 2, aku asyk doa yg abah ad lg.. ak harap sgt dorang slp.. tp ble aku smpai umah, ramai org kt luar.. rs x mampu aku nk langkah msk dlm umah.. ble aku msk, aku nmpk abah.. terbaring kt c2.. ms 2, baru aku sedar yg abah mmg btl2 dah xde..

aku pg kt abah, aku tgk abah mcm tgh tdo je.. aku cium dahi abah.. air mata aku x benti kuar.. aku dah x hiraukan org lain.. aku trs pg amek air smyg n sedekah kn yasin kt abah smpai org masjid n sedara aku siap2 nk mandi kn abah..

b4 dorang nk kapan kn abah, aku n adik beradik yg lain sempat cium abah.. 2 la last aku tgk muka abah.. sedih sgt ble muka abah dorang ttp lps 2.. n bertambah sedih ble dorang mula berjalan dr rumah aku bawak abah ke tanah perkuburan.. hujan renyai2 ms 2.. aku tgk muka mak.. mak x nangis tp aku tau jauh dlm hati mak, mak sedih.. mak lagi lama dok sm2 ngan abah berbanding kitorang.. aku bangga ada mak yg setabah 2..

dah lme bawu mak ckp yg mak x kac tau aku abah nk kne bedah sbb aku nk exam.. mak cte yg ari jumaat 2, mlm nya abah skt perot.. smpai gigil2.. bwk pg hospital selama, pas2 dowang ckp kne bwk pg sepital taiping.. bedah.. dowang ckp ad ketumbuhan dln usus.. ptt la abah slalu ngadu skt pewot b4 dis.. tp x sangka plak ad ketumbuhan.. mak ckp, b4 abah msk bilik bdh, abah tanya mak.. skt x kne bedah.. sbb nya mak dlu pnh kne bedah ms nk lahirkan adik aku.. mak ckp kt abah, x rs pun.. sbb x sedar.. pas2 mak ckp abah kumat kamit mulut bc mcm2.. mengucap sume.. pas kuar dr bilik bdh, abah mmg dah x sedar.. x lme pas2 abah xde.. cm2 la yg mak aku cte kt aku.. mlm 2 aku, adk ngan angah teman mak tdo kt bilik mak.. ms nk tdo, aku still rs yg aku tgh mimpi.. ssh sgt nk terima kenyataan 2.. aku kesian kt mak.. xde sp nk teman ble kami xde kt umah..

esk pg nyer ak blk ukm.. sampai je ukm aku cb nk stdy utk exm tp tah ap yg aku bc aku pon x tau.. aku terus kn jgk sbb if x, cm mn aku nk jwb exm esk.. tp wat la cm mn pon, aku still x blh nk cncntrte.. esk nya tah ap aku jwb exm.. sm jgk ngan paper aku yg lain2.. mn x nya, asal nk tulis jwpn, air mata kuar.. cm mn nk cncntrte jwb exm ms 2.. byg kan smlm abah dikebumikan n ari ni nk kne jwb exam.. cm mn 2..?? abes je exam, aku mula risau.. aku tkt reslt aku trk n kne tendang university.. tp alhamdllh aku still blh trs kn walaupon rslt aku ms 2 mmg tersgt la trk.. n aku tekad nk abes kn stdy.. sekurang2 nya aku dpt jg mak yg mn aku tau i2 yg abah nak..

sakit nyer ble kte rindu kan seseorang yg x mungkin kte dpt jmpa kn.. cm2 la aku rs.. if aku rindu mak, aku blh kol, n blk umah sembang2.. tp if aku rndu abah..?? semoga roh abah dicucuri rahmat dan ditempat kan di kalangan org yg beriman.. sesungguh nya abah merupakan bapa terbaik yang telah Kau kurniakan pada aku ya Allah.. jauhkan abah dr siksaan kubur-Mu dan api neraka-Mu.. amin~ Al-Fatihah..


pic aku n abah ms aku kecik..so close with him..

Selamat hari bapa, abah..

Father's Day without you is like music..

Muted by a distance undisturbed..

Semoga abah tenang kat sana..

Sayang abah sampai ble2.. (T_T)

Friday, June 19, 2009

why men die early..?

* Semalam lecturer ak ada tyg slide “why men die early”

* So ak dpt idea nk wat post kali ni

* Pic kt bwh ni boleh diguna pakai sebagai alasan kpd "why men die early..??" hoho..


situasi bagi mangsa pertama

situasi bagi mangsa kedua

situasi bagi mangsa ketiga

situasi bagi mangsa keempat


* Apa kata anda..??
* Men die early bcoz of......................??
* wahahahaha~ (ketawa dgn nada jahat sambil urut2 janggot)
>> hanya sekadar gurauan..utk membuat kte tersenyum seketika..=)

Thursday, June 18, 2009

ari ni ak nyanyok..haha..

ak mangon awal pg ni sbb nk siap kan eseimen hak asasi aku.. kusyuk2 wat, aleh2 da koi 11.. ad kls hub insan.. dgn mls nyer ak msg member ak ajk pg koi 11 suku.. hoho.. dah la lmbat, pas2 sempat agy ak n member aku 2 singgah bakery.. beli woti.. lapau siot.. mlm td ak ta mkn.. nekad nk diet la kunun..ngee~ ;p

nyotnyet2 kitowang jln pg kelas.. sambil bawak bekalan woti msg2.. huhu.. sampai je kls, cam biasa aku cari port "zone selesa" aku.. (means lecturer ta nmpk ak mkn dlm kelas.. nk tdo pon line clear..hahaha) sbb nyer lecturer dok kat belakang coz ad presentation..

nak dijadikan cte, ms ak nk duduk kt port ak slalu duduk 2, aku terpandang la sowang mamat neh betoi2 dok dpn aku.. dlm aty ak ckp, "encem btoi mamat neh..apsal selama ari neh sepanjang ak pg kelas aku x pasan kewujudan mamat neh..haish, da last da kls bawu nk nmpk.. wugi je".. dia pndg ak ms ak nk duduk..dlm aty ak ckp, "mesty mamat neh tertarik kt ak kn..hahaha"..

kunun cover cun, aku wat2 jual mahal.. x tgk dia la kn even dia tgk ak..bajet siot.. pas2 ak pon mulakan aktiviti mkn ak..ak tgk dpn, ad 2 org student tgh dok siap2 nk present.. dlm aty a ckp, "uiks~ 2 org jeke grup dia..bkn ke kne ad 5 org..?? kes istimewa kot..lantk la"..aku terus mkn lg..pas2 ak nmpak ad lukisan besar atas meja kt depan..dlm aty aku ckp, "dewan kuliah kat fssk neh mmg ad ekseseri ke.. smpai gmbr pemandangan pon nk letak kt atas meja 2..tp selama ri ni xde plak gmbr 2 kt c2..ad owang tetinggal la 2..kang mula la melilau nk cr..pe laa"

tetiba member ak nyibok tyme ak ngelamun..dia ckp, "eh, mn nene eh..xde pon.. x dtg la 2.. slalu tyme2 cm ni da dtg.." ak pon ckp.."dia dtg lmbt ckt kot..mangon lmbt kot"... ak membuat ulasan ak bg ketiadaan nene dlm kls 2..hoho..

ak terus mkn agy..dlm aty ak ckp, "eh, lpe plak ad mamat encem dpn ak neh..usha jgn x usha.. bkn selalu dpt tgk stok2 mamat ensem neh..hahaha" ms ak tgk mamat neh, ak terpandang laptop dia yg dia bkk 2..dia tgh tgk slide presentation dia..tajuk dia seni tampak..dlm aty ak ckp, "owh, mamat neh amek seni tampak jgk..cbuk wat slide seni tampak dia kt kls hub insan ni..x bededikasi lgsg..huh..pe laa.."

tetiba ak teringat ari ni ari kames....errrrr....ak pon bisik kt member ak.. “err..ten.. ari ni kls kt 202 la wei..bkn kt cni..” member ak mula nk ktwa..ak cpt2 ckp “sshhhh…diam wei..nnt dowang pasan kte slh msk kls..jum2..kte kuar pelan2..” dengan muka menahan ketawa ak n member ak kuar dr dewan 2…

dlm aty ak ckp, “ptt la mamat 2 tgk ak td..ak ingt kan dia terpikat kt aku..rp2 nyer dia pelik sbb ak msk kls 2..hahahahaha…apara wawa..dush~” pas2 bawu aku pasan, ptt la ad gmbr kt dpn td…n mamat ensem 2 pnyer slide tajuk seni tampak..rp2 nyer 2 kls seni tmpak lor..adoi~ n yg plg penting, ptt la ak ta pnh nmpk mamat ensem 2 selama neh.. setahu ak, ak mmg da abes usha dah mamat ensem dlm kls ak..x mungkin ak ter “miss” mke dia kn.. rp nyer mmg dia bkn dak kls ak pon..hahaha..nyanyok ak ri neh..

moral of da story, pg kls 2 awal2 la sket mkcek..n yg penting sekali, hdp mesty pandai belakon utk cover if kte wat slh cm kes ak 2…hahahaha…

out~ maceh kerana membaca..peace..!

cam ne la mke ak tua2 esok kn.. takot nyer.. laki ak lari ta nnt..uuu~ alah, dia pon tua jgk cm ak nnt..so sm je..hahaha.. (nada menghilangkan kerisauan ) =p

Sunday, June 14, 2009

adakah aku..??

* msg yg nk disampai kn dlm pic ni...



* adakah aku..??

* hurmmm...

> > knp lelaki menyakitkan hati..??
> > wanna screammmm....arghhhhh...!!!

Saturday, June 13, 2009

utk diri sendiri ok..

~ i LOVE u when u are LAUGHING ~


~ i LOVE u when u are SAD ~


~ i LOVE u when u are HAPPY ~


~ i LOVE u when u are MAD ~


~ i LOVE u when u are JOKING ~


~ i LOVE u when u are TRUE ~


but the REASON why i LOVE u


is just BECAUSE u are


Wednesday, June 10, 2009

gedebak~ gedebuk~ gedebek~

> > errr..xde nk ckp pape pon..

> > just letak je pic ni..

> > utk "renungan" bersama..

> > weeeeee...=p




Lagi pasal aku..=p

* tentang wanita (kajian Tajul Muluk)

* 8 APRIL 1987 (rabu)



saja nk mencapub letak pic sendiri..blog aku kn..sk aty la kn..haha..


> > Suka berdendam.

> > Jika ada orang berbuat jahat kepadanya, dia akan berbuat lebih jahat daripada orang itu.

> > Namun dia pandai dalam pergaulan, pandai mengambil hati dan menghargai orang.

> > Suka mementingkan teman daripada dirinya sendiri.

> > Berfikiran terbuka, tidak pandai simpan rahsia dan tidak suka diperintah dalam bekerja.

> > Keputusannya tidak seimbang, kurang pengalaman.

> > Hatinya keras dan tidak mudah termakan pujuk.

> > Hanya orang tertentu yang tahu melembutkan hatinya.

> > Dalam soal kewangan, dia pandai mencari duit tetapi kurang cermat menyimpan duit.

> > Cintanya pandang pertama dan rela berkorban kerana cinta.

> > Dia adalah seorang yang romantik.

Monday, June 8, 2009

ini lah diri ku..hoho..=D

> > bulan kelahiran dan sifat anda

> > research by Dato' Dr Fadzilah Kamsah

APRIL


* Sangat aktif dan dinamik.


* Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.


* Sangat menarik dan pandai menjaga diri.


* Punya daya mental yang sangat kuat.


* Suka diberi perhatian.


* Sangat diplomatik (pandai memujuk).


* Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.


* Sangat berani dan tiada perasaan takut.


* Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.


* Emosi cepat terusik.


* Cuba kawal perasaan.


* Kecenderungan bersifat pendendam.


* Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.


* Kuat daya ingatan.


* Gerak hati yang sangat kuat.


* Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.


* Berpenyakit disekitar kepala dan dada.


* Sangat cemburu dan terlalu cemburu

Saturday, June 6, 2009

Hukuman pada pasangan anda yg curang


> > hukuman ni sesuai pada pasangan yang gatal

> > gi ngorat orang lain even da ad awek

> > sumpitkan je dengan buah gatal warna merah tu

> > nak lagi best picit dulu buah tu biar keluar air gatal baru sumpit die

> > tengok seminggu die garu-garu pasal gatal

> > selamat mencuba..! =D


so gurls, jum kte sediakan sumpit..sebagai persediaan awal..hoho..

Friday, June 5, 2009

aku yg "berseni"..ahaks~

yg ni ak lukis ms ak 1st year kat ukm..ngee~ =D


> > Nampak x tarikh kt atas 2..

> > 14.9.2006 if x salah ak..

> > Bkn sume owg buleh lukes cm ak lukis tau..

> > Hahahaha..=p

> > Binatang paling cumel bagi ak..

> > GAJAH

> > Seb bek ta bley bela…

> > If x, da lme ak bela..

> > Jadi bntg peliharaan kt belakang umah..

> > Muehehe~ =D


khas utk ******..=p

> > Err..no komen..

> > Weeeee……..=D




> > Ni pic da latest aku lukis..

> > Ada seni ta aku..??

> > Hahahaha..=p

> > Jd pelukis kanak2 leh la aku ni..

> > Kah3~ =p

psstt* ada agy pic lain tp ak da lpe mn ak campak..huhu..