Tuesday, April 12, 2016

Cuti Cuti Cameron Highland

Salam anak anak ibu. This time ibu nak share picture kita kat Cameron pulak. Hehe. Bejalan sakan korang ye 2 weeks ni. Kat cni ktrg stay kat Copthorne Hotel. 2 days 1 night. Sama mcm pg Fraser's Hill last week, this time pn pg purposely nk rest. Plus dah bnyk kali dtg cni so tempat tempat yg best bnyk dah pg. Tp utk cik bunga Chempaka,ni 1st la ye smpai. Abam, 2nd time.




Hari sabtu check in hotel. Xde pg mana mana pn. Sampai pn dah ptg. Jem x hengat. Just kuar mlm tu makan kt area hotel jek. Kedai nasi ayam special kata nyer. Ok la. Sedap. Tp service out. Huhu. Pastu kuar pg KEA Farm bli strawberry ngan coklat nak mencecah di tgh mlm kt hotel. Hehe.


Bangun pagi esk nyer trs pg bekpes. Sume mangon lambat. Pakat x mandi pg bekpes. Ayah jek mandi. Ekekek. Menu bekpes ok. Banyak pilihan kat Copthorne ni. Beza noww ngan Shahzan ri tu. Haha.




Ni dua dua muka tgu ayah p amek makanan. Hehe. 



Sume jadi model x mandi pagi. Kah kah kah.

Dah setel bekpes & snap picture ckt, naik atas sambung tdoooooooooooo. Krohh krohhh sume. Dah nama pun kata dtg nk rest kan. Maklum la kt keyel kan panas. Korea sangatttt. Hahaha! Da nak check out baru terhegeh hegeh nak bersiap & kemas kemas barang. Kah kah kah.





Pas check out gigeh meredah jem sbb nak pg withdraw punyer pasal. Tak bajet pulak cenggini teruk. Padan muka x withdraw siap siap. Pastu patah balik nak pg Cameron Lavender. Redah lagi jem. Huu.














Settle snap snap picture kat Cameron Lavander, gigeh pulak pegi Ladang BOH Sungei Palas. Seb bek jem dah clear ckt. Da nak koi 4pm kot. If lmbt ckt dah x leh msk sbb ladang tuh last blh msk koi 430pm. Tapi sedey sbb xleh nk suping teh sbb nyer kedai da totop. Sob sob. So bli teh kt tmpt lain jek.









Haaa.. ni picture bawah ni penuh ngan gmbr abam & ayah. Tah apa 2 beranak ni buat. Penuh enpon ibu ngan muka dorang. Full memory enpon tau. Haha! 









Dok kat ladang lepak lepak minum smpai lewat ptg. X sedar diri nak alek umah kan. Before alek tuh singgah KEA Farm jap bli barang ckt. Cikit pn x cikit sgt lah ayah tuh memborong jagung & ubi. Hehe. 






Haaaa. Tu dia yg kunun nyer bli brg cikit tuh kan. Hahaha. Sambal strawberry tu 1st time tgk. Xtau apa rasa sbb x mkn pn lagi. BOH ice tea peach tu pn 1st time try. Sedap! Rugi pulak x bli banyak kan. Haha. Lain kali naik Cameron ibu nak borong teh jek. Wink ;)

Saturday, April 9, 2016

Jenjalan Fraser's Hill

Assalamualaikum anak anak ibu. Sihat x masa tgh bc entry ibu kali ni? ;) Kali ni ibu nak story pasal cuti cuti kita kat Fraser's Hill on 2 April baru baru ni. It was the 1st time for all of us. Ibu ngan ayah pun x penah sampai lagi sebelum ni. Hehe. So tinjau tinjau blog org lain bc pasal experience dorang pg sana. Rupa nyer dulu dulu jalan nak naik ke atas ada 1 jek & kecik. So ada turn utk naik & turun. Tapi now dah ada 2 jalan. Nak naik & turun jalan nyer lain lain.

Yang ni jalan nak naik

Yg ni pulak jalan turun. Ni kat bwh dah
Haha. Nak jgk fefeeling model tepi jalan :P
Dalam 20 minit camtu sampai lah kat atas. Jalan dia mmg drift x hengat. Huu. Masuk jek pintu gerbang tuh trs nmpk bangunan kiri kanan ala ala English gtu. Kat tengah tengah ada menara jam yg pemes tu.




Jalan xde la jem nak naik atas ni. Before nak naik atas make sure isi minyak penuh penuh ye. Kat atas xde petrol pam. Tp if lupa nk withdraw dun worry. Kt atas ada ATM Maybank kt Shahzan.

Tempat makan ok. Sedap. Lupa dah nama kedai tuh. Macam food court dkt ngan menara jam tuh. Ada jgk tmpt mkn lain. Atas ckt dr masjid.

Kat sini kitorang stay kat Shahzan Hotel. 2 hari 1 malam jek. Bilik kira selesa lah utk ktrg 4 beranak. Bilik xde ekon ye. Kipas pun xde. Haha. Tp tido malam,adoiiii. Sejuk nyer. Abam yg x penah selimut selama ni pn boleh berselubung.





Mangon pagi terus bekpes dulu. Makanan kt Shahzan ni xde la bnyk pilihan sgt. Boleh la nk buat isi perut. 



Pas check out hotel ktrg pg the paddock. Nak nek kuda. Abam tu memula mcm nak naik tp ble kuda dah dok dpn mata tkt pulak. Haha. Last last ibu naik ngan baby jela. Apa la abam tu. Tak macho tau tkt kuda. Ekekek~






Tempat ni sesuai sgt if nk rehat rehat. Sunyi & sejuk. Tp if dtg nk suping suping mcm kt Cameron xyah dtg lah. Hehe. Rs nyer ada sungai kt atas ni tp xde la nk explore sgt tmpt cm2 sbb bwk dua budak kecik tu kan. Hehe. Lagi pun dtg cni mmg purposely nk rest jek. So xde bejalan sgt pn. Just lepak lepak duduk tepi jalan. Xpe next time dtg dorang dah besar leh la pg. Bekelah wat BBQ sonok nyer.

Dah smpai bawah, lapar pulak. So singgah cyber makan kat Serai, our peberet tmpt makan pas gaji masuk. Haha. Budak budak ni ske sgt makan creamy ciken spageti dia. Ayah pulak ske Serai platter. Ibu? Makan mana mana makanan yg x setel. If sume setel, xyah makan. Tu ckt tips utk kuwus yer ibu ibu & mommy mommy. Kah kah kah.

Haha. Picture screenshot from IG ibu jek sbb dlm phone dah delete.


Tu dia anak dara ibu umur setahun dua bulan. Besar dah dia ye. Sekarang tgh kemaruk dgn kasut. Pantang nampak kasut sume dia nak pakai. Nnt awak dah besar awak tgk la blk gmbr awak kt cni ye.


Next destination cuti cuti kita ke Cameron Highlands plak. Nanti ibu update ok! ;)